אחת השאלות הנפוצות בהן אני נתקל בקורסים לשיפור הזיכרון אותם אני מעביר היא: "אז מה צריך לאכול כדי לזכור יותר טוב?"
"יותר אומגה 3? שמן דגים? ברוקולי? לשתות חומצות אמינו? סלט ציזיקי?"
חברים, אני לא באמת יודע מה כדאי לאכול כדי לזכור יותר טוב, כי אני לא מומחה לתזונה!
אבל מה שאני כן, זה מומחה לשיפור הזיכרון.
אמנם איני יכול להבטיח לכם מה כדאי לאכול כדי לזכור יותר טוב, אבל אני כן יכול לעזור לכם לזכור יותר טוב מה כדאי לאכול כדי לזכור יותר טוב (לפחות על פי ההמלצות של כמה אתרים מובילים בתחום).
אז עשיתי הצלבה בין כמה אתרים ומחקרים ואלו הן ההמלצות העיקריות של החוקרים:
אוכמניות, תרד, רוזמרין, חציל, אומגה 3 וסלק.
יופי טופי, סיפרתי לכם מה כדאי לאכול כדי לזכור טוב יותר, אך לבטח בעוד כמה שעות תשכחו מכך לחלוטין. דבר שיוביל וודאי להשבת הרגלי האכילה השגרתיים שלכם שעלולים לא לכלול את כל מאכלי הזיכרון הנפלאים, דבר שיוביל לירידה בזיכרון וביכולת לזכור מה כדאי לאכול 🙂
כעת אראה לכם כיצד תוכלו גם בעוד חודש מהיום לזכור בדיוק מה כדאי לאכול כדי לשמור על הזיכרון.
בקורס אנו משתמשים בעשרות כלים מגוונים לקידוד יעיל יותר של מידע חיוני. הרעיון המרכזי העומד מאחורי כל הטכניקות הוא להוסיף עוד משמעות למידע הטריוויאלי שאותו נרצה לזכור.
אחת הטכניקות שבה אנו משתמשים היא חיזוק המשמעות של המידע בתוך הקשר עלילתי:
אז הנה הסיפור שלי על מזון בשביל הזיכרון:
"מהן שמותיכן?", שאלתי שוב את הנשים הנחמדות שהמתינו בשקט לתורן.
"רוז! מרי!" נשמעה התשובה הסימולטנית ומלאת הזעף.
"תרד כבר!", הן צעקו לי, לאחר שעליתי על האומגה 3 פעמים ברציפות.
"אתה רוצה שנסלק אותך בכוח?"
"הזמן שנותר לי הוא עוד חצי לפחות!" השבתי בחזרה.
אך ללא הועיל, רוז ומרי נשאו אותי משם בכוח והשליכוני אל תוך שדה פרחים,
"או! חמניות", קראתי בפליאה.
גם אם הסיפור נדמה לכם לרגע פשטני מדי, נסו זאת בעצמכם בעוד כמה שבועות ובדקו האם הסיפור סייע לכם לזכור או לא.
לזכור רשימות ומושגים יכול להיות תהליך מייגע ומתיש, לחילופין הוא יכול להיות יצירתי והרבה יותר יעיל – הדבר החשוב הוא למצוא דרך לזכור את המידע בהוספת משמעות אישית.